”Liikuntaan liittyy hauskuuden velvoite”

”Jos liikunnasta pitää, liikunta on hauskaa. Liikuntaan on oltava oma halu, silloin mukaan tulevat myös ilo ja hauskuus, joilla urheilu kerää joukkonsa. On mukavaa kuulua sellaiseen porukkaan, joka koostuu rehdeistä kavereista, heidän seuraansa on helppo liittyä ja heidän seurassaan on helppo viihtyä. Meille, jotka harrastamme urheilua aktiivisesti, tämä on oikeastaan itsestäänselvyys.

Sellainen ihminen, joka yrittää saada urheilusta ja liikunnasta väkisin jotakin irti, ei varmasti saa tyydytystä harrastuksestaan. Minulle urheilu on ollut todellista iloa ja hauskuutta, olen saanut paljon ystäviä, joiden kanssa olen viettänyt monia hauskoja hetkiä. Muistot tuovat mielihyvää vielä vuosien jälkeenkin.

Liikunta voi yhdistää. On tärkeää saada perheenjäsenet mukaan yhteiseen harrastukseen. On kasvattavaa seurata lasten ponnistuksia ja onnistumista. He saavat hyvästä suorituksesta hyvän mielen aivan samoin – ehkä enemmänkin – kuin aikuiset, jotka pakertavat otsa kurtussa ja vihaisena, unohtaen kokonaan tunteidensa näyttämisen. Lapsille liikunta on iloa aidoimmillaan – me aikuiset voisimme ottaa heistä oppia monessa asiassa.”

Lasse Viren