Seura

Tahko Pihkala -seura on perustettu 10.10.1979 vaalimaan ja viemään eteenpäin Lauri ”Tahko” Pihkalan ajatuksia ja aikaansaannoksia. Seura koostuu liikuntakulttuurimme vaikuttajista ja yhteisöistä, jotka ovat tehneet toiminnallaan Tahkon ideologiaa tunnetuksi.

Seura ottaa kantaa ajankohtaisiin liikunta- ja urheilukysymyksiin erilaisissa keskustelu- ja väittelytilaisuuksissa, tiedotusvälineiden yleisönosastoissa, uutislähetyksissä ja haastatteluissa. Tunnetuimmat seuran yleisötapahtumat ovat Tahkon Turpakäräjät ja Studia Tahko -luennot. Joka elokuun ensimmäisenä lauantaina järjestetään kansainvälinen sauvakävelytapahtuma klo 16.00 alkaen Maunulan majalta Olympiastadionille eli Tahkon patsaalle

Seura valitsee ja jakaa yhteistyössä Suomen Kuvalehden kanssa vuosittan Vuoden rehti urheilija -palkinnon, jonka tavoitteena on löytää esimerkillistä rehtiyttä ja kertoa siitä suomalaisille urheilijoille, penkkiurheilijoille ja ennen kaikkea urheilevalle nuorisolle. Palkinto on myönnetty mm. seuraaville henkilöille ja yhteisöille:

2018: Jari Mönkkönen ja Jani Tanskanen, Voimistelu

2017: Sasu Salin, Koripallo

2016: Oskari Mörö, Yleisurheilu

2015: Jarkko Nieminen, Tennis

2014: Tuomas Sammelvuo, Lentopallo

2013: Tanja Poutiainen, Alppihiihto

2012: Toni Piispanen, Pyörätuolikelaus

Seuran jäseneksi valitaan hallituksen päätöksellä. Jäsenyytä voi hakea tästä.

Tahko Pihkala -seura on Suomen Ladun jäsenyhdistys. Liittyessäsi seuran jäseneksi saat käyttöösi myös Suomen Ladun jäsenedut. Jäsenmaksu on 30 €/vuosi.

 

Yhteystiedot:

Tahko Pihkala -seura ry

puheenjohtaja Tuomo Jantunen
tuomo (at) jantunen.fi
p. 0400 41 72 72