Yleistietoa seurasta

Tahko Pihkala -seura on perustettu 10.10.1979 vaalimaan ja viemään eteenpäin Lauri ”Tahko” Pihkalan ajatuksia ja aikaansaannoksia. Seura koostuu liikuntakulttuurimme vaikuttajista ja yhteisöistä, jotka ovat tehneet toiminnallaan Tahkon ideologiaa tunnetuksi.

Tänä päivänä Tahko Pihkala -seura on perinneyhdistys, joka vaalii Tahko Pihkalan perintöä ja urheiluajattelua. Seura järjestää keskustelu- ja esitelmätilaisuuksia, joissa se ottaa kantaa ajankohtaisiin liikunta- ja urheilukysymyksiin. Tunnetuimmat seuran yleisötapahtumat ovat joka vuosi järjestettävät Tahkon Turpakäräjät ja Studia Tahko -luennot. Seura on myös julkaissut kirjallisia teoksia.

Tahko Pihkala -seura jakaa yhteistyössä Suomen Kuvalehden kanssa jokavuotista Rehdin Urheilijan palkintoa lajissaan menestyneelle, urheiluhenkeä osoittaneelle urheilijalle.

Tahko Pihkala -seura ylläpitää koko kansan kuntoliikuntakulttuuria myös käytännössä järjestämällä erilaisia tapahtumia. Erityisesti seura pyrkii edistämään sauvakävelyä. Seura on esimerkiksi kouluttanut uusia sauvakävelyohjaajia liikuntaneuvojaopiskelijoiden joukosta. Seuran viime aikojen näkyvin tapahtuma on ollut Kävelykipinä-kampanja.

Tahko Pihkala -seura on Suomen Ladun jäsenyhdistys. Seuran jäseneksi voi liittyä kuka tahansa. Samalla jäsen liittyy automaattisesti Suomen Latuun ja saa Ladun jäsenedut, kuten neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Latu ja Polku -lehden.

Tahko Pihkala -seuralla on aktiivinen Facebook-ryhmä, joka on avoin kaikille. Jokainen tervetullut keskustelemaan, jakamaan ajatuksiaan ja muistojaan!