Kävelykipinä -kampanja alkaa jälleen toukokuussa!

Vuonna 2022 Tahko Pihkala -seura ja Suomen Latu järjestävät Kävelykipinä-kampanjan uudemman kerran. Vuonna 2021 kampanja sai liikkeelle tuhansia kävelijöitä, ja tapahtumia järjesti yli sata yhdistystä ja muuta toimijaa ympäri Suomen. Ylitämmekö tänä vuonna edellisen vuoden lukemat?

Kävelykipinä 2022 noudattaa pitkälti edellisvuoden tuttua kaavaa. Kampanjassa on jälleen kaksi osaa, joista voi osallistua joko molempiin tai vain toiseen, resurssien ja mielenkiinnon mukaan

  1. Yhdistysten järjestämät paikalliset kävelytapahtumat ympäri Suomen
  2. Joukkueiden ja yksilöiden kesken käytävä kävelykilometrikisa

Kaikissa liikuntatutkimuksissa suomalaisten suosikkiliikuntalaji on kävely ja sitä harrastaa kuntoilumielessä yli puolet kansasta. Kävely on turvallinen liikuntamuoto, joka soveltuu kaikenikäisille ja -kuntoisille. Kävelyn avulla voi pitää sekä kehon että mielen kunnossa. Tahko totesi: ”Kävely on kyllin kovaa kohentaakseen vaikka ketä, mutta ei liian kovaa vahingoittaakseen (juuri) ketään” (1951). Kävelyn edistäminen onkin Tahkon perintöä vaalivan seuramme tärkeä tehtävä.

Nyt on erinomainen aika oman latuyhdistyksen tai muun järjestön kesken ryhtyä suunnittelemaan omanlaisen kävelytempauksen järjestämistä. Miten Kävelykipinä näkyy juuri teidän paikkakunnallanne? Järjestäjät saavat edellisen vuoden tapaan hyvin vapaat kädet. Vinkkejä ja neuvoja Kävelykipinän verkkosivuilta.

Kuvassa Maaottelumarssin kävelijöitä vuonna 1940. Lähde: Museovirasto