Tahko Pihkala -seura palkittiin vuoden liikuttajana

Kävely oli ja on yhä ykkösliikuntalaji. Suomen Latu jakoi vuosikokouksessaan lauantaina 23.4. jokavuotisen vuoden liikuttajan diplomin. Palkinnon sai Tahko Pihkala -seura erinomaisesta kävelyä edistävästä Kävelykipinä -kampanjastaan.

Kävelyssä Suomen merkittävin vaikuttaja oli Tahko Pihkala -seura, joka toteutti ’Kävelykipinä 2021’ -tempauksen toukokuussa 2021. Sen aikana järjestettiin kautta Suomen kävelytapahtumia ja tuotiin monella tapaa esille kävelyn myönteisiä vaikutuksia kunnon ja terveyden ylläpidossa. Tapahtuman suojelijana toimi tasavallan presidentti Sauli Niinistö.” diplomissa kehutaan.

Suomen Latu on jakanut vuoden liikuttajan palkintoa vuodesta 1985 lähtien. Myös ensimmäinen palkittu konsepti linkittyi Tahko Pihkalaan – palkinnon sai vuonna 1985 Tahko Pihkalan luoma suomalainen laturetkitoiminta ja Finlandia-hiihto. Palkintoa on sittemmin jaettu niin järjestöille, tapahtumille, toimijoille kuin yksittäisille liikuttajillekin. Sen ovat aiemmin saaneet esimerkiksi Jukolan Viesti, Naisten Kymppi, Metsähallitus, Sydänliitto ja yksittäisistä henkilöistä mm. Heikki Klemola, Raija Laukkanen, Leena Jääskeläinen ja Osmo Niemelä.

Vuonna 2021 erityisperusteena palkinnolle oli korona-ajan ulkoilun edistäminen sekä Maaottelumarssin juhlistaminen. Tapahtuma ei jäänyt ainutkertaiseksi, vaan vuonna 2022 Kävelykipinä järjestetään uudemman kerran. Katso lisätietoa täältä ja tule jälleen nauttimaan kävelyn ilosta!