Kunniajäsenemme Juhani Salmenkylä (1932-2022) siirtyi ikuisiin suunnistusmaastoihin

Suunnistaja ja koripallomies Juhani Salmenkylä oli Tahko Pihkala -seuran perustajajäsen ja Tahkon hyvä kaveri – perhetuttu. Seura perustettiin ”Jussin” ja Tahkon kehittelemien sääntöjen mukaisesti 10.10.1979. Siitä alkaen asianajaja Juhani Salmenkylä on ollut Tahko Pihkala -seuran jäsen ja viimeisten 15 vuoden ajan hän oli kunniajäsen. Jussi osallistui aktiivisesti seuran toimintaan ja hallituksen kokouksiin aina kuolemaansa saakka.

Erityisesti Juhani muistetaan Tahkon Turpakäräjien käräjätuomarina, jossa ominaisuudessa hän toi Tahko Pihkalan sanomaa aina tuoreella tavalla kuulijakunnalle. Sanoma oli usein liikuntaan ja ulkoiluun kehottava, mutta monia kertoja saimme kuulla, kuinka ”Tahko ei korostanut vain kurin merkitystä urheilun harjoittamisessa, vaan hän muistutti meitä pyrkimyksestä parempaan itsekuriin.”

Suunnistaja Juhani Salmenkylä muistetaan voittaneen urallaan lukuisan määrän SM-, EM- ja MM-mitaleita. Hän kisaili HS:n voittaneessa Jukolan-viestin joukkueessa seitsemän kertaa. Hän oli myös HS:n joukkueessa, kun se voitti ensimmäistä kertaa Ruotsin tunnetuimman suunnistuskilpailun eli Tiomila-viestin 4.5.1954. Juhani perusti toimittajaveljensä Matin kanssa vuonna 1977 Iltarastit, joka idea levisi nopeasti kautta Suomen. Näitä suunnistustapahtumia on edelleen viikoittain.

Toinen Juhani Salmenkylän laji oli koripalloilu, josta tuli myös Suomen mestaruuksia. Koripalloura päättyi toimimiseen koripalloerotuomarina. Tahko Pihkala -seura on jakanut vuosittain ”Rehti Urheilija” -palkinnon kunnostautuneella ja rehtiyttä osoittaneelle urheilijalle tai joukkueelle. Saimme olla vuonna 2017 jakamassa Jussin kanssa palkinnon Suomen koripallomaajoukkueelle – Susijengille ja sen voimahahmolle koripalloilija Sasu Salinille. Siinä elettiin riemullista hetkeä koripalloilun edistäjinä.

Tahko Pihkala -seura ry kunnioittaa kunniajäsen Juhani Salmenkylän muistoa ja arvostaa hänen uraansa ja tekemäänsä työtä Tahkon hengessä.

 

4.5.2022 Tuomo Jantunen, TP-seuran puheenjohtaja