Tahko Pihkala -innovaatioseminaari Mikkelissä 16.11.

Tervetuloa järjestyksessä viidenteen Tahko Pihkala -innovaatioseminaariin Mikkeliin keskiviikkona 16.11. klo 13:00! Seminaari järjestetään Sodan ja Rauhan keskus Muistissa.

Tahko Pihkala -innovaatioseminaarit ovat kaikille avoimia tilaisuuksia, joissa kuullaan keskustelua Tahkon ajattelun ajankohtaisuudesta sekä liikunnan ja urheilun paikallisista kysymyksistä. Tilaisuuksien pääesiintyjänä on FT, kirjailija ja toimittaja Kalle Virtapohja (Lauri Pihkala – Koko kansan Tahko, Docendo 2022).

Seminaareja on tähän mennessä järjestetty Helsingissä, Rovaniemellä, Kuortaneella sekä Jämsässä. Tänä vuonna luvassa on vielä ainakin tilaisuus Keravalla 7.12.

Jokaisessa seminaarissa on Tahkon yleisen ajattelun lisäksi keskusteltu paikallisista, aluetta ja maakuntaa koskevista liikunta-aiheista. Myös Mikkelin tilaisuudessa kuullaan Etelä-Savon maakuntajohtaja Pentti Mäkistä, sekä pohditaan, mikä on Etelä-Savon kansallislaji.

Etelä-Savon ja koko Suomen liikuntaväki on tervetullut Mikkeliin ensi keskiviikkona! Etelä-Savon maakuntaliitto tarjoaa kahvit. Tilaisuudessa on mahdollisuus ostaa Virtapohjan Tahko-elämäkertaa edulliseen 25 euron hintaan.

Tilaisuuden ohjelma

klo 13.00 Tervetuloa Etelä-Savon Innovaatio-maakuntaan, maakuntajohtaja Pentti Mäkinen
klo 13.15 Tarvitaanko vielä uusia ideoita? Eikö Tahko jo keksinyt kaiken? TP-seuran pj Tuomo Jantunen
klo 13.30 Tahko on ollut Suomen merkittävin liikuntainnovaattori kautta aikojen; FT, kirjailija, toimittaja Kalle Virtapohja, joka kirjoitti ”Lauri Pihkala – Koko kansan Tahko” -elämänkertateoksen
klo 14.15 Keskustelu, jossa Etelä-Savon liikuntaväkeä
klo 14.30 Mikä on Etelä-Savon kansallispeli / -laji? Ja miksi? Oliko Tahko enemmän maileri, sieppari, seiväshyppääjä, moottorikelkkamies vai sprinttihiihtäjä? liikuntaneuvos Heino Lipsanen
klo 15.00 Päätös Vanhoja ja uusia liikuntainnovaatioita